blízko pri človeku

SKCH: Generálnym sekretárom Slovenskej katolíckej charity sa stal Erich Hulman

Kategorie: Slovensko Dátum: 01/07/2017

BRATISLAVA, 1. júl 2017 – Slovenská katolícka charita (SKCH), ktorá si v tomto roku pripomína 90 rokov svojej existencie, má od 1. júla 2017 nového generálneho sekretára. Na základe výsledkov výberového konania a po schválení Konferenciou biskupov Slovenska (KBS) prevzal túto funkciu Ing. Erich Hulman, ktorý vystriedal vo vedení SKCH Mgr. Radovana Gumuláka.

„Chcem sa osobne poďakovať všetkým zamestnancom, partnerom a podporovateľom SKCH za podporu a pomoc pri výkone mojej funkcie. Zároveň prajem veľa úspechov novému generálnemu sekretárovi,“ uviedol Radovan Gumulák. SKCH, ktorá združuje 10 arcidiecéznych a diecéznych charít, prostredníctvom svojich zariadení pomáha na Slovensku viac ako 23-tisíc ľuďom v núdzi.Okrem pomoci doma realizuje aj viaceré projekty zamerané ma humanitárnu pomoc a rozvojovú spoluprácu, podáva pomocnú ruku obetiam obchodovania s ľuďmi a viac ako 20 rokov podporuje vzdelávanie detí v siedmych krajinách sveta prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku®.

„Uvedomujem si, že SKCH má bohatú históriu a veľký rozsah činností v službe ľuďom v núdzi bez rozdielu. Budem sa snažiť využiť jej potenciál a pokračovať v jej univerzálnom poslaní,“ uviedol nastupujúci generálny sekretár SKCH Ing. Erich Hulman.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri