blízko pri človeku

Nech (nielen) na vianočnom stole nikomu nič nechýba

Dátum: 08/11/2017
9. - 11. novembra 2017 sa môžu zákazníci reťazca TESCO zapojiť do 5. ročníka Potravinovej zbierky. V predajniach po celom Slovensku môžu zákazníci darovať pre ľudí v núdzi trvanlivé potraviny, drogériu a hygienické potreby.

[Celý članok]

Láskou proti extrémizmu sa rozrastá. Myšlienku podporujú iniciatívy i jednotlivci

Kategorie: Humanitárna pomoc a rozvojová spolupráca, Slovensko a Zahraničie
Dátum: 31/10/2017
K výzve, ktorá preferuje lásku k blížnemu a odmieta ideológiu nenávisti, sa pridávajú ďalší.

Dátum: 26/10/2017
Desiatky expertov z terénu i z akademického a politického prostredia, zo samosprávy, verejní i neverejní poskytovatelia sociálnych služieb sa zišli na pôde Výboru NR SR pre sociálne veci pri príležitosti pripomienky Medzinárodného dňa za odstránenie chudoby.

Nemôžeme sa iba prizerať

Dátum: 26/10/2017
"V sociálnej oblasti totiž stoja pred slovenskou spoločnosťou obrovské výzvy." hovorí vo svojom príhovore, ktorý odznel počas odborného semináru s názvom "Spoločne blízko pri človeku - Blížime sa k európskemu štandardu sociálnych služieb?" Erich Hulman, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

[Celý članok]

Pomáha obetiam obchodu s ľuďmi: Gangy vedia, ako to na vás zahrať

Kategorie: STOP obchodovaniu s ľudmi
Dátum: 24/10/2017
Kde sa darí loviť ľudí do pasce? Problémy ukazuje Vranovský či Trebišovský okres. Každoročne sa obeťami nútenej práce či nútenej prostitúcie stávajú milióny ľudí. Obchodovanie s ľuďmi sa nevyhýba ani Slovensku. Hoci vlaňajšie čísla štatistík ministerstva vnútra hovoria o 45 obetiach, zobchodovaných Slovákov a Sloveniek môže byť niekoľkonásobne viac. „Obchodníci sa chytajú najmä nízkej úrovne vzdelania a naivity,“ hovorí v rozhovore koordinátorka projektu STOP obchodovaniu s ľuďmi Anna Bartošová zo Slovenskej katolíckej charity.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri