blízko pri človeku

Nemôžeme sa iba prizerať

Kategorie: Slovensko a Sociálne
Dátum: 26/10/2017
"V sociálnej oblasti totiž stoja pred slovenskou spoločnosťou obrovské výzvy." hovorí vo svojom príhovore, ktorý odznel počas odborného semináru s názvom "Spoločne blízko pri človeku - Blížime sa k európskemu štandardu sociálnych služieb?" Erich Hulman, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

[Celý članok]

Pomáha obetiam obchodu s ľuďmi: Gangy vedia, ako to na vás zahrať

Kategorie: STOP obchodovaniu s ľudmi
Dátum: 24/10/2017
Kde sa darí loviť ľudí do pasce? Problémy ukazuje Vranovský či Trebišovský okres. Každoročne sa obeťami nútenej práce či nútenej prostitúcie stávajú milióny ľudí. Obchodovanie s ľuďmi sa nevyhýba ani Slovensku. Hoci vlaňajšie čísla štatistík ministerstva vnútra hovoria o 45 obetiach, zobchodovaných Slovákov a Sloveniek môže byť niekoľkonásobne viac. „Obchodníci sa chytajú najmä nízkej úrovne vzdelania a naivity,“ hovorí v rozhovore koordinátorka projektu STOP obchodovaniu s ľuďmi Anna Bartošová zo Slovenskej katolíckej charity.

[Celý članok]

Láskou proti extrémizmu. Facebook zaplavila kampaň, ktorá odmieta ideológiu nenávisti

Kategorie: Slovensko
Dátum: 23/10/2017
„Rozširujúce sa napätie v spoločnosti neporazíme ideológiou nenávisti. Práve naopak,“ hovorí nová kampaň Slovenskej katolíckej charity, ktorá sa aktívne šíri na sociálnej sieti.

Pozvánka: Veľtrh sociálnych aktivít

Kategorie: Slovensko a Sociálne
Dátum: 19/10/2017
Pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe, ktorý bol dňa 17. októbra, sa uskutoční XII. ročník prezentácie prosociálnych organizácií s názvom Veľtrh sociálnych aktivít.

[Celý članok]

Chudobní potrebujú najmä dôstojnosť a motiváciu vytrvať na ceste k nezávislosti

Kategorie: Adopcia na diaľku, Humanitárna pomoc a rozvojová spolupráca, Pomoc utečencom, Rozvojové vzdelávanie, Slovensko, Sociálne a Zahraničie
Dátum: 17/10/2017
Hoci žijeme v pokrokovej dobre, extrémna chudoba zasahuje po celom svete milióny ľudí. Aj v 21. storočí totiž mnohým chýba naplnenie základných potrieb ako jedlo, pitná voda, zdravotná starostlivosť či strecha nad hlavou.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri