blízko pri človeku

Irak

→ Pomôžte prenasledovaným Iračanom

Slovenská katolícka charita pomáhala v Iraku v roku 2011 a 2012.

SKCH už po tretíkrát poslala do Iraku humanitárnu pomoc

Slovenská katolícka charita v roku 2013 poslala do Iraku zásielku humanitárnej pomoci určenú pre partnerskú organizáciu Caritas Iraq. Ide o desiatky tlakomerov, glukomerov, stetoskopov a otoskopov v hodnote tritisíc eur, ktoré iracká charita použije na svojej klinike v Bagdade.  „Caritas Iraq poskytuje bezplatnú zdravotnícku pomoc len vďaka podpore zo zahraničia, keďže miesta vláda na jej činnosť neprispieva. Preto sme sa už po tretíkrát rozhodli podať jej pomocnú ruku,“ povedal generálny sekretár SKCH R. Gumulák.

Viac informácií tu.

V roku 2012 SKCH zaslala do Iraku zdravotnícku techniku rovnako na žiadosť partnerskej organizácie Caritas Iraq. Sonografický prístroj pre vyšetrenie plodu v tehotenstve aj s príslušenstvom bol do Bagdadu prepravený v spolupráci s  Ministerstvom vnútra SR a Ministerstvom zahraničných vecí SR. Celková hodnota materiálu činila 6 999€.

Viac informácií tu.

V roku 2011 zaslala SKCH do Iraku dodávku liečiv na žiadosť partnerskej organizácie Caritas Iraq, ktorá v krajine postihnutej dlhodobou humanitárnou krízou prevádzkuje niekoľko kliník. Lieky boli do Bagdadu prepravené v spolupráci s Ministerstvom vnútra SR a ministerstvom zahraničných vecí. Zásielka obsahovala vyše 40 druhov liekov v celkovom počte 1507 balení, pričom väčšina z nich je pre civilné obyvateľstvo len veľmi ťažko dostupná. Celková hodnota materiálu: 5 526,94 €.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri