blízko pri človeku

Pomoc Ukrajine

Pomôžte obyvateľom Ukrajiny

• Podporte zbierku Slovenskej katolíckej charity na pomoc obyvateľom Ukrajiny, ktorí sa v dôsledku politickej krízy a následných nepokojov dostali do stavu núdze alebo boli zranení. SKCH sa rozhodla pomôcť im prostredníctvom našej partnerskej organizácie Caritas Ukrajina.

Finančne podporiť verejnú zbierku a tým prejaviť solidaritu s ľuďmi na Ukrajine je možné dobrovoľným príspevkom na číslo účtu: 4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol 209.

• SKCH na Ukrajine pomáha dlhodobo a je partnerom Charity Kolomyjsko-Černiveckej diecézy. SKCH spolu so Spišskou katolíckou charitou a Arcidiecéznou charitou Olomouc prispela na rozvoj včelej farmy, ktorá je súčasťou rehabilitačnej farmy Kovočech. V súčasnosti hľadáme zdroje na ďalšiu spoluprácu a rozvoj služieb. Viac informácií nájdete tu.

Pomôcť pri rozvoji sociálnych služieb na Ukrajine môžete príspevkom v ľubovoľnej výške na účet v ČSOB, č. účtu: 683221653/7500, variabilný symbol 186.

• Treťou možnosťou je otvorenie študijného fondu v rámci projektu Adopcia na diaľku®, prostredníctvom ktorého môžu darcovia zo Slovenska pravidelne podporovať vzdelávanie detí v detskom domove v ukrajinskej dedinke Bortnyky.

Ak sa chcete zapojiť do tohto projektu a deti podporovať dlhodobo 20 eurami mesačne, viac informácií nájdete na stránke www.adopcianadialku.sk alebo vám ich rád poskytne Peter Knapík. Kontaktovať ho môžete mailom na adopcianadialku.ukrajina@charita.sk.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri