blízko pri človeku

Pomoc utečencom zo Skladu solidarity

Slovenská katolícka charita zriadila v Bratislave Sklad solidarity, prostredníctvom ktorého poskytuje materiálnu pomoc nielen ľuďom v núdzi zo Slovenska ale aj žiadateľom a azyl, či migrantom.

Konkrétnej materiálnej pomoci, ktorú poskytli pre Sklad solidarity obchodné reťazce, či obyčajný ľudia z dobrým srdcom (napr.: nové tenisky, tričká, zimné bundy, nohavice, kozmetiku, kuchynské potreby, kočíky, autosedačky, postieľky a iné), sa už v minulosti tešili nielen maloletí cudzinci bez sprievodu  v Detskom domove ale aj žiadatelia o udelenie azylu v Zariadeniach Migračného úradu v Záchytnom tábore v Humennom, v Pobytom tábore Rohovciach a Opatovskej Novej Vsi, ale aj v Útvaroch Policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove a Sečovciach. V týchto zariadeniach sú deti, muži a ženy.

Aj táto pomoc môže utečencom uľahčiť, či zjednodušiť ich život na Slovensku a tak napomôcť k ich plnohodnotnej integrácii pre nich v cudzom prostredí.

V prípade potreby využitia služieb Skladu solidarity, Vám ponúkame možnosť spolupráce a tým pomôcť nielen utečencom ale aj obyvateľom Slovenska ktorí sú odkázaní na túto formu Vašej pomoci.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri