Čo prinesie Národný týždeň charity? Pripravte sa na koncert, diskusie aj mimoriadne príbehy | Slovenská katolícka charita


Čo prinesie Národný týždeň charity? Pripravte sa na koncert, diskusie aj mimoriadne príbehy

pridal: Ladislav Bariak | dátum: 7. júna 2024 | kategória: Aktuality

Už v utorok 11. júna sa otvoria brány našej charitnej záhrady, aby sme privítali návštevníkov na Národnom týždni charity. Tri dni plné zážitkov, nevšedných príbehov či podnetných diskusií alebo koncertu skupiny S hudbou vesmírnou. To všetko a ešte ďaleko viac pod mottom #JoinCommunities alebo #SpajameKomunity.

„Pozývame všetkých, aby sa stali súčasťou veľkej charitatívnej komunity a spoznali projekty, ktoré menia životy. Je to jedinečná príležitosť ukázať, že láska a pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi, sú hodnoty, ktoré nás všetkých spájajú bez ohľadu na vierovyznanie, rasu či národnosť,“ pozýva generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Miroslav Dzurech.

Práve cez budovanie silných komunít, nielen počas Národného týždňa charity, sme odhodlaní vytvárať tolerantnú a zdravú spoločnosť. „V čase, kedy je naša spoločnosť rozdelená, my sa snažíme spájať ľudí na základe spoločných hodnôt,“ poznamenal Dzurech.

Národný týždeň charity však nebude len o tom, čo robí pre ľudí v núdzi Slovenská katolícka charita. Štvrtok 13. júna privítame našich kolegov a priateľov z arcidiecéznych, diecéznych a eparchiálnych charít.

„Pomáhame aj v tom najodľahlejšom kúte našej krajiny. V domovoch pre týrané ženy, ale aj ľuďom s nevyliečiteľnými chorobami, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých v našich hospicoch,“ povedal Miroslav Dzurech, generálny sekretár SKCH, ktorý je zároveň riaditeľom Trnavskej arcidiecéznej charity.

Okrem Bratislavy sa Národný týždeň charity bude konať aj v niektorých iných regiónoch Slovenska. Pre viac informácií sledujte sociálne siete či web stránky jednotlivých arcidiecéznych, diecéznych a eparchiálnych charít.

PROGRAM NÁRODNÉHO TÝŽDŇA CHARITY

Utorok 11. júna 2024

14:00 – Vitajte a zacvičte si v EMOGYMe, našej emocionálnej telocvični

Projekt EMOGYM pomáha budovať emocionálnu inteligenciu a silu. S akreditovanými trénermi budete môcť rozvíjať svoje EQ, získať efektívnejšie vedenie a vytvárať zmysluplnejšie vzťahy.

17:00 – 18:00 Koncert skupiny S hudbou vesmírnou (vstup zadarmo do naplnenia kapacity)

Streda 12. júna 2024

14:00 – Otvorenie charitnej záhrady

  • ochutnávka a prezentácia káv z viacerých krajín z pražiarne Zlaté zrnko
  • prezentácie charitných projektov v zahraničí
  • ponuka výrobkov, z krajín kde pôsobíme

16:00 – Cestovateľské kino

  • Tanzánia – Andrea Paulinyová a Annamarie Velič, dobrovoľníčky OZ Misie
  • Rwanda – Mária a Karolína Rudolfové, dobrovoľníčky SKCH

17:30 – God Bless Podcast

  • diskusia s ľuďmi, ktorí pomáhajú na Ukrajine
  • hostia: Jana Čavojská, Marcel Rebro, Marek Janiga, Katarína Pajerská

Štvrtok 13. júna 2024

14:00 – 17:00 – Prezentácia činnosti a projektov „regionálnych“ charít

Slovenská katolícka charita je slovenská nielen svojim menom, ale aj pôsobnosťou. V tento deň sa o tom môžete presvedčiť na vlastné oči a uši. Máme pre vás pripravené príbehy ľudí, ktorí sa ocitli v kritických životných situáciách, no aj s pomocou charity sa im podarilo toto obdobie prekonať.