Slovenská katolícka charita privíta sociálnych inovátorov | Slovenská katolícka charita



Slovenská katolícka charita privíta sociálnych inovátorov

pridal: Ladislav Bariak | dátum: 28. augusta 2024 | kategória: Aktuality

Už onedlho, konkrétne v dňoch 10. až 12. septembra 2024 sa Bratislava stane centrom inovácií a sociálnej angažovanosti. Hlavné mesto Slovenska sa tak opäť zviditeľní na mape Európy vďaka podujatiu, na ktorom sa stretnú víťazi štvrtého ročníka Festivalu sociálnych inovácií – Caritas Europa Innovation Festival a budú spoločne diskutovať o rozvoji, šírení a zväčšovaní pozitívneho dopadu svojich inovatívnych projektov.

Podujatie bude príležitosťou pre odborníkov, inovátorov a zástupcov charitatívnych organizácií z celej Európy, aby prezentovali svoje inovatívne projekty, ktoré prinášajú riešenia na pálčivé sociálne problémy, a od kolegov, ktorí sa venujú sociálnym inováciám získali spätnú väzbu o ich možnom ďalšom rozvoji, či škálovaní.

„Inovácie sú základom, na ktorom môžeme budovať efektívnejšie a udržateľnejšie riešenia pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Toto podujatie je príležitosťou pre nás všetkých v mimovládnom sektore, aby sme sa vzájomne učili, inšpirovali a hľadali nové spôsoby, ako zlepšiť našu činnosť a dosiahnuť väčší systémový dopad v celej spoločnosti,“ uviedol Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

Unikátna príležitosť plná nových impulzov

Podujatie sa bude konať v priestoroch Salvator Centra v Bratislave a prinesie bohatý program pozostávajúci z prezentácií inovatívnych projektov, diskusií a workshopov k víťazným projektom, ktoré sa zameriavajú na témy ako inklúzia, udržateľnosť a posilnenie komunity. Očakávame účasť zástupcov charít z krajín Európy, ktorí sa venujú sociálnym inováciám a budú diskutovať o najnovších trendoch a inováciách v oblasti sociálnych služieb a pomoci.

„Dostávame tak unikátnu príležitosť, ako môžeme predstaviť našu prácu a predstaviť úspešné projekty, ktoré sa realizujú naprieč našimi partnerskými charitatívnymi organizáciami po celej Európe. Verím, že toto podujatie bude inšpiráciou pre ďalšie mimovládne organizácie a prinesie nové impulzy do našej práce,“ dodáva Jana Žišková, Policy & Advocacy manažérka Slovenskej katolíckej charity.

Ďalšie podrobnosti o programe, rečníkoch a inovatívnych projektoch budú zverejnené v nasledujúcich dňoch.