Aktuality

Čo máme nové?

V Ugande sa učia prácu s počítačom

pridal: charita | dátum: 26. novembra 2018 | kategória: Uganda

V Ugande vôbec nie je samozrejmosťou, že ľudia majú v domácnosti vlastný počítač. Napriek tomu sa na väčšine škôl už nachádzajú, aby sa deti zoznámili so základmi fungovania. Bohužiaľ,  v praxi to veľmi nefunguje, keďže je málo počítačov na veľa detí.

Práve preto sa v centre Gift of Love nachádza pár notebookov a deti sa pravidelne na nich učia základy. Naše tri dobrovoľníčky sa im aktívne venujú a vysvetľujú im prácu s počítačom. Začali so zoznamovaním sa s operačným systémom. Teraz sa učia písať v programe Microsoft Word a využívať jeho výhody ako je napríklad upravovanie textu. Ovládajú už aj základy v programe Microsoft Excel, kde si naposledy skúšali vytváranie tabuliek s jednoduchými funkciami ako zoraďovanie, suma a iné. Veľmi ich baví rýchlo písať a pretekajú sa, kto rýchlejšie odpíše text.

Aktuálne začali deťom prázdniny, tak môžu využiť svoj voľný čas aj týmto spôsobom. Či už zdokonaľovaním sa v bežných programoch alebo surfovaním po internete. Veríme, že im aj táto schopnosť pomôže v dospelosti nájsť si lepšiu prácu.