Aktuality

Čo máme nové?

Kde žije dievčatko Thanh

pridal: charita | dátum: 19. marca 2019 | kategória: Vietnam

Napriek nesmiernym prírodným krásam Vietnamu, či už ide o rozprávkové zelené pohoria,  alebo o vlniace sa brehy bielych pláží, chudoba si nevyberá. Počas krásnych rán musia rybári vstávať za úsvitu a opúšťajú svoje chatrné príbytky. Mnohí majú dokonca svoj domov priamo na loďkách, ktoré majú od dovolenkovej romantiky veľmi ďaleko.

Podobne je to aj v provincii Thai Binh, ktorá sa rozprestiera na severe Vietnamu v delte Červenej rieky. Hlavné mesto tejto provincie nesie rovnomenný názov a najmä vďaka rozvetvenej rieke sa tu nachádza veľa rybárov. Aj rodičia dievčatka Thanh Huyen sa snažia uživiť rodinu rybolovom. Avšak, aj kvôli zdravotným problémom sa im to úplne nedarí. Okrem Thanh majú totiž ešte ďalšie štyri deti. Preto sa aj musia pousilovať.

Napriek tomu, že vstávajú zavčas rána, aby rozhodili siete, nachytaný úlovok im veľakrát nestačí na stravu pre všetkých päť detí. Thanh je však veľmi usilovná žiačka a keď bude dospelá, chcela by byť učiteľkou alebo možno speváčkou. Rybolov by chcela prenechať niekomu inému. Je už vo štvrtom ročníku a jej najobľúbenejším predmetom je angličtina, rovnako dobre jej však ide aj matematika. Jej dotazník u nás zatiaľ ešte čaká na svojho darcu.

Ak sa chcete zapojiť do pomoci chudobnému dieťaťu aj Vy, kliknite sem.