Cieľ projektu: Rekonštrukcia strechy domu, v ktorom býva vdova s dcérou, ktorá bola zapojená v projekte Adopcia na diaľku®
Pomoc sumou: 1250 €
Detské centrum / organizácia: BPKS Honavar – India
Dátum: júl 2018

Malé projekty vznikli predovšetkým preto, aby sme mohli pomôcť deťom aj nad rámec pravidelnej podpory prostredníctvom Adopcie na diaľku®.

„Keď sme v minulosti začínali s prvými malými projektmi, našim cieľom bolo aby sme mohli okrem pravidelnej pomoci projektom Adopcia na diaľku, poskytovať pomoc aj v akútnych alebo výnimočných prípadoch, vždy keď je potrebná.“

Joel Lasrado, rehoľná sestra, Koordinátorka centra
Som Agnes, dcéra pani Bomborthin a píšem vám v jej mene. S matkou sa máme dobre. Denne na vás spomíname pri našich modlitbách. Moja mama je vdova a je čiastočne hendikepovaná. Môj otec zomrel, keď som bola malá, na následky paralýzy. Mám ešte jednu staršiu sestru. Volá sa Nithya, je vydatá a žije oddelene. Ja som dokončila 10. ročník a začala pracovať ako chyžná v štáte Goa (pozn. Federálny štát Indie). Býame v malom domčeku, ktorý je veľmi starý. Predná časť domu bola zničená požiarom pred pár rokmi a nemohli sme ju opraviť, tak bola zakrytá igelitom. Zvyšnú časť strechy rozožrali termity a bola na spadnutie. V tomto štádiu moja mama požiadala riaditeľa BPKS Honavar o pomocnú ruku. Prostredníctvom o. Gabriela Lopesa sme obdržali váš láskavý dar na obnovu strechy nášho domu. Spolu s mojou mamou vám chceme poďakovať za vašu lásku a záujem voči našej rodine. Srdečná vďaka vám všetkým. Boh vám všetkým žehnaj. S pozdravom, Agnes D´souza