Čo máme nové?

Aj takýto je život vo Vietname

pridal: charita | dátum: 5. februára 2018 | kategória: Vietnam

Pár momentiek z Vietnamu. Pár okamihov. Životné okolnosti chudobných rodín vo Vietname nie sú jednoduché. Časť populácie pracuje v oblasti poľnohospodárstva a časť žijúca v blízkosti pobrežia sa živí rybolovom. Niektoré oblasti zasahujú časté cyklóny a povodne. V období sucha sú regióny vyprahnuté a nedá sa nič pestovať. Úroda a tak i živobytie rodín, ktoré sa živia poľnohospodárstvom, sú závislé od počasia. Keď je úroda slabá, rodiny majú problém uživiť svoje deti. Najchudobnejším sa preto v ich ťažkej situácii snaží pomáhať Caritas Vietnam. Pracovníci Caritas Vietnam chodia pravidelne do terénu a veľmi dobre poznajú podmienky, v ktorých rodiny žijú. Vďaka pomoci charitných pracovníkov môžu chudobní zažiť nádej, vedomie svojej hodnoty, skúsenosť, že ich príbeh a život nie je niekomu ľahostajný. S Caritas Vietnam spolupracujeme i my, a vďaka vašej podpore pomáhame aktuálne viac ako 245 vietnamským deťom. Ďakujeme za vašu solidaritu a angažovanosť.