Haiti

Prečo má podpora dieťaťa na Haiti zmysel

Ľudia na Haiti žijú veľmi ťažko. Nemajú pravidelný príjem, z ktorého by mohli zabezpečiť základné potreby pre seba a svoju rodinu. Niektorí sa snažia uživiť prostredníctvom predaja niekoľkých sáčkov cukríkov, sáčkov vody alebo smažených jedál. Prípadne si zarábajú domácimi prácami v bohatších rodinách. Viaceré rodiny sa snažia nájsť obživu pestovaním rôznych plodín na svojich pozemkoch, avšak úroda  býva často veľmi slabá. Kvôli katastrofálnej finančnej situácií, deti často prichádzajú do školy nenajedené, keďže rodičia nedokážu našetriť ani minimum peňazí. Vďaka vašej podpore, majú deti z Haiti šancu na vzdelanie a nádej na lepšiu budúcnosť.

Kam smerujú Vaše dary

.

Komu Pomáhame

Vaša podpora smeruje priamo k chudobným deťom predškolského a školského veku na Haiti.

Zriaďovateľom školy je miestna Kongregácia malých sestier sv. Terézie, ktoré  sa venujú sociálne slabším vrstvám. V Rivière Froide majú okrem školy aj zdravotné stredisko a centrum pre postihnuté deti.

Ciele a aktivity Kongregácie malých sestier sv.Terézie

Cieľom je vzdelávať deti od materskej školy po ukončenie stredoškolského vzdelávania. Sestry neodmietajú nikoho a prijímajú aj tých, ktorí nemajú dostatok peňazí na zaplatenie školného.

Ich misijným poslaním je poskytovanie klasického a poľnohospodárskeho vzdelávania, odborných kurzov, zaúčanie do vedenia domácnosti, poskytovanie zdravotnej starostlivosti, pomoc chudobným deťom, chorým a starým osobám, organizovanie družstiev alebo iných foriem spolupráce v spoločnosti.

Koordinátorka

Sestra Marie Evanette Onesaire

Miestna koordinátorka projektu pre Riviere Froide

Volám sa Sestra Marie a pôsobím ako miestna koordinátorka od roku 2010. Deťom a rodinám v komunite pomáhame už viacej ako 31 rokov. Pracujeme s nimi najmä po edukačnej a sociálnej stránke. Prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku® pomáhame viac ako 200 deťom.

Škola sv.Terézie bola zriadená Kongregáciou malých sestier sv. Terézie. Zrútila sa pri zemetrasení 12.januára 2010. V januári začala Slovenská Katolícka Charita stavbu novej škôlky so 4 triedami, ktorú úspešne dokončila v apríli roku 2011. Deti tak majú šancu pokračovať vo vyučovaní v nových priestoroch.

Ciele a aktivity Kongregácie malých sestier sv.Terézie

Koordinátorka

Sestra Polonne Lops

Miestna koordinátorka projektu pre Cazeau

Volám sa Sestra Polonne stala som sa sestrou v roku 1960. Od roku 2006 sa venujem vyučovaniu detí. Po zemetrasení v roku 2010 sa spolupráca so SKCH stala veľmi dôležitou pre deti v regióne. Začínala som s vyučovaním predškolákov, ale dnes učím aj deti na úrovni základnej školy.

Chceme upozorniť darcov, že v niektorých oblastiach Haiti sa nachádza mnoho detí, ktoré nemohli chodiť do školy každý rok alebo začali školu až v neskoršom veku. Často sa preto stáva, že napríklad 15 ročné dieťa navštevuje len tretí alebo štvrtý ročník základnej školy. Preto v rámci projektu Adopcia na diaľku® sú podporované aj staršie deti. Ak má darca záujem podporovať len mladšie dieťa, musí to vyznačiť v prihláške do projektu.

Chcem si adoptovať dieťa

Galéria