Čo máme nové?

Melwin má sedem rokov, narodil sa v Indii a od útleho veku pomáha s rôznymi prácami

pridal: charita | dátum: 13. marca 2017 | kategória: India

Medzi indické deti, ktoré sú zaradené v projekt Adopcia na diaľku® patrí aj sedemročný chlapec Melwin. Je z chudobnej rodiny, ktorá má dve deti a obaja rodičia majú zdravotné ťažkosti. Otec Yesudas vykonáva prácu dozorcu na farskom cintoríne. Má problémy s obličkami. Matka sa volá Anthoniamma a ťažko sa jej chodí. Problémy schôdzou sú následkom uhryznutia hadom. Obaja rodičia sú odkázaní na liečbu.  Bývajú v domčeku, ktorý im poskytla farnosť, kým otec vykonáva prácu strážnika na cintoríne. Zárobok je nízky a rodičia nemajú šancu zabezpečiť obživu celej rodine aj štúdium svojim deťom. Kvôli veľkej chudobe je Melwin zapojený do projektu adopcie a môže sa vzdelávať. Melwin sa veľmi dobre učí, má priateľskú povahu, je aktívny a disciplinovaný.Kvôli zdravotným ťažkostiam rodičov a biednej situácii rodiny od útleho veku pomáha s domácimi prácami. Ďakujeme vám, že pomáhate deťom ako je Melwin. Ich detstvo a život sa stávajú vďaka pomoci zo Slovenska lepšími. Vďaka možnosti vzdelávania dostávajú nádej, že nebudú musieť tvrdo pracovať a tiež šancu, že si vďaka štúdiu nájdu neskôr primeranú prácu.