Aktuality

Čo máme nové?

Recept na Haitský džem

pridal: charita | dátum: 25. februára 2019 | kategória: Haiti

Ingrediencie :

10 veľkých grapfruitov

½ čajovej lyžice extraktu z anízu

½ čajovej lyžice vanilkového extraktu

½ čajovej lyžice mandľového extraktu

8 tyčiniek škorice

½ čajovej lyžice zázvorového koreňa

6 pohárov cukru

½ čajovej lyžice soli

Vodu podľa potreby

Postup:

Krok 1: Očistite kôru grapefruitu. Dávajte pozor, aby zostala biela šupka neporušená.

Krok 2:  Po očistení nakrájajte grapefruity na polovicu. Odstráňte jadro grapefruitu, aby ostal len s prázdnou bielou šupkou. Tento krok opakujte pri každom kuse.

Krok 3: Vložte bielu šupku do hrnca naplneného vodou. Varte pri vysokej teplote asi 20-30 minút. Hrniec nezakrývajte.

Krok 4: Vypnite plyn, sceďte vodu a šupku opláchnite studenou vodou 4 až 5 krát, aby ste odstránili horkosť.

Krok 5: Zalejte prevarené šupky novou vodou. Pridajte tyčinky škorice, cukor, zázvor a soľ. Nechajte variť pri vyššej teplote bez pokrievky približne hodinu, a nechajte zovrieť. Obsah hrnca stále miešajte.

Krok 6: Znížte teplotu a vyberte uvarené kúsky šupky a  vložte do misky, kde ich rozmixujte.

Krok 7: Pridajte kúsky šupiek späť do hrnca s vodou. Za stáleho miešania pridajte anízový, vanilkový a mandľový extrakt . Nechajte variť 30-45 minút.

Krok 8: Vypnite plyn a nechajte vychladnúť.

Krok 9 : Podávajte s chlebom.