Čo máme nové?

Rijma a jej kamarátky sa môžu stať učiteľkami

pridal: charita | dátum: 12. decembra 2019 | kategória: India

Pomoc chudobným deťom má svoj zmysel, darí sa nám podporovať aj 12 študentiek učiteľstva v Indii. Dievčatá nastúpili minulý rok do prvého ročníka vďaka darom získaným cez Malé projekty. So svojím poďakovaním tak nasledujú 45 študentov technických kurzov, ktorých tiež podporujeme v rámci spomínaných projektov.

Študentky nám v listoch napísali o svojej rodine, záľubách a ako veľmi sa túžia stať učiteľkami. Ako nám prezradila Rijma Louis: „Som druhorodené dieťa, mám staršieho brata Regana, ktorý sa stará o rodinu, lebo otec zomrel, keď som mala štrnásť. Mám veľmi rada malé deti a zbožňujem ich učiť. Preto je aj mojím snom stať sa dobrou učiteľkou.“ Rijma svoj voľný čas rada trávi so svojou mamou a starou mamou. Baví ju kreslenie, čítanie novín a varenie. Do školy chodí každý deň 18 kilometrov autobusom, vyučovanie sa im začína o 9:00 a končí o 16:30. Na svoje povolanie sa pripravuje svedomito a dosahuje skvelé výsledky, na vysvedčení má samé „áčka“. Navštevuje predmety, kde sa učia o vzdelávacom procese, pedagogických technikách či školstve v súčasnej Indii.

Na záver Rijma zdôrazňuje: „Ja i moja rodina vám ďakujeme za podporu v štúdiu. Modlíme sa k Bohu, aby ste boli zdraví a dostali na ceste životom hojného požehnania.  Ešte raz vám veľmi pekne ďakujeme.“

Rijma sa teší, že sa stane učiteľkou
Rijmine známky za druhý semester prvého ročníka