Čo máme nové?

Thien Thanh chodí do školy rád

pridal: charita | dátum: 24. apríla 2019 | kategória: Vietnam

Ako hovorí náš manažér vo Vietname, Paul Le Phouc Thien: „Veľký počet detí vyrastá na vidieku a v prisťahovaleckých táboroch v zlých sociálnych podmienkach a opúšťajú školu príliš mladí. Z tohto dôvodu sa náš projekt rozvíja hlavne na vidieku a v odľahlých oblastiach krajiny. Práve preto je potrebná pomoc aj zahraničných organizácií.“

Thien Than  chodí vďaka Adopcii na diaľku® a slovenským darcom už do piatej triedy. V škole ho najviac baví matematika, v ktorej je naozaj dobrý. So svojím mladším bratom, rodičmi a starou mamou žije v skromnom tehlovom príbytku, kde majú len to najzákladnejšie vybavenie. Jeho škola je vzdialená asi tri kilometre od dediny, kde žije, a na cestu sa každé ráno vydáva na bicykli. V dospelosti sa túži stať stavebným inžinierom.

Situácia jeho rodiny je však zložitá. Stará mama trpí vážnymi zdravotnými problémami a už sa nedokáže o seba postarať sama.  Thienov otec nanešťastie ochorel na rakovinu nosohltanu. Zodpovednosť za celú rodinu tak zostala na mame, ktorá sa ju pokúša uživiť výrobou kadidla. Cesta k financiám je, žiaľ, zložitá a zárobok nevystačí ani na otcovu chemoterapiu, ani na podporu synov v štúdiu. Thien Thanh  sa snaží každý deň po škole pomáhať mame s upratovaním, varením a výrobou kadidla. Keď Thienovi zvýši čas, rád sa hráva vonku rôzne hry, no najradšej má futbal.  „Thien Thanh chodí do školy rád a dúfa, že sa bude môcť učiť aj naďalej vďaka pomoci slovenských darcov,“ dodáva Paul Le Phuoc Thien.

Ak chcete aj vy podporiť vietnamské dieťa v ťažkej životnej situácii, prihlasovací formulár nájdete tu.

Thien Thanov otec s mamou, v pozadí ich skromný príbytok