Čo máme nové?

Tuyet žije pri rieke Mekong. Spoznaj jej rodinu

pridal: charita | dátum: 31. októbra 2017 | kategória: Vietnam

Tuyet je z chudobnej vietnamskej rodiny. Spolu s rodičmi a starou mamou žijú neďaleko rieky Mekong. Stará mama je chorá a pri chôdzi ju musia podopierať. Je odkázaná na starostlivosť najbližších. Otec je rybár, chodí chytať ryby na Mekong asi 15 minút od ich domu. Chodieva s ním aj jeho manželka, ktorá mu pri tom pomáha. Najčastejšie chodia chytať ryby v noci, kedy je hladina vody nižšia. Zdedili po svojich rodičoch len veľmi malý kúsok pozemku a preto nie sú schopní dopestovať si dostatok plodín, aby sa uživili. To je aj ich hlavná príčina chudoby. Sú preto odkázaní na lov rýb. Žijú veľmi skromne a jednoducho, v biednom prístrešku. Tuyet má rada hudbu a rada spieva. Chodí i do farského speváckeho zboru. Okrem toho rada chodí do školy a darí sa jej v učení i kreslení. Chlapcom a dievčatám z chudobných vietnamských rodín pomáhame najmä s podporou vzdelávania. Môžu sa tak zúčastňovať pravidelnej výučby v škole a získať potrebné vedomosti.