Vietnam

Prečo má  podpora dieťaťa vo Vietname zmysel

Najchudobnejšia časť populácie Vietnamu pracuje v oblasti poľnohospodárstva alebo sa živí rybolovom. Obyvateľstvo čelí mnohým problémom ako sú cyklóny a tajfúny. V období sucha si obyvatelia nedokážu nič vypestovať. Počas monzúnového obdobia (jún až december) úroda závisí od počasia.

Ľudia, ktorí sa živia rybolovom majú  maličké rybárske lode, s ktorými dokážu loviť iba v blízkosti pobrežia, kde je oveľa menšie množstvo rýb.

Negramotnosť je vysoká. Obyvateľom chýbajú peniaze na základné životné potreby a bez finančnej pomoci nedokážu zabezpečiť pre svoje deti vzdelanie, ktoré by im pomohlo dostať sa z biedy. Vďaka vašej podpore majú títo ľudia šancu na vzdelanie a tým aj na lepší život.

Kam smerujú Vaše dary

.

Komu pomáhame

Vaša podpora smeruje priamo k chudobným deťom predškolského a školského veku. Deti sú podporované buď na školách alebo v konkrétnych diecézach.

Mary Madalena Hoang Thi Linh Huy, koordinátorka
Volám sa Mary Madalena Hoang Thi Linh Huy a som misionárkou Kongregácie Dcér Panny Márie Svätého ruženca. Niekoľko rokov som pracovala ako učiteľka a poskytovala duchovné vedenie a sprevádzanie. Od roku 2019 pracujem pre Caritas Vietnam na projekte Adopcia na diaľku®. Pomoc realizujeme najmä na vidieku, odľahlých horských oblastiach a v delte rieky Mekong, kde je kvôli veľkej chudobe vzdelávanie detí najproblematickejšie. Dohliadam na výber detí, ktoré potrebujú najväčšiu pomoc a zabezpečujem posielanie výročných správ o študijnom pokroku detí na Slovensko. Projekt Adopcia na diaľku® je vo Vietname pre mnohé deti jedinou možnosťou, aby sa mohli vzdelávať.

Deti zapojené do projektu pochádzajú z týchto Diecéz:

.

Chcem si adoptovať dieťa