Úvod2018-11-12T17:43:57+00:00

NÁJSŤ VLASTNÚ DÔSTOJNOSŤ. V LÁSKE.

Namiesto toho, aby sme v rodine našli lásku, bezpečie, vľúdnosť a porozumenie, nám niekedy práve naši najbližší bez milosti už v detstve uštedrujú poriadne pálčivé rany nielen na tele, ale aj na duši. Keď niet sily opäť vstať, hľadať vlastnú identitu a odpoveď na otázku „prečo“, pýtam sa: Aký má môj život zmysel? Keď naivná láska zradí, šťastie v droge vyprchá a násilie nedovolí nadýchnuť sa, dáva Slovenská katolícka charita ľuďom nádej. Zas a znovu. Šance opäť naplno žiť.

Slovenská katolícka charita je tu už vyše 90 rokov. Denne sa stretáva s dôsledkami chudoby. Chudoby finančnej, no v dnešnej modernej dobe čoraz častejšie chudoby vzťahov. Mnohým ľuďom, ktorých chudoba v akejkoľvek podobe vytlačila na perifériu spoločnosti, práve Charita pomáha vrátiť sa do života naplno. Tak, že s človekom vytvorí vzťah. Jednoducho: stojí blízko pri núdznom človeku.

NAŠE POSLANIE

AKO POMOCŤ?

Podporou zbierky Blízko pri človeku 2018 môžete pomôcť ľuďom v núdzi na Slovensku, podporiť kvalifikovanú charitnú činnosť zameranú na pomoc ľuďom v krízových situáciách s ohľadom na zachovanie ľudskej dôstojnosti a rozvoj osobnosti prijímateľa pomoci.

DAROVAŤ TERAZ

KOMU CHARITA POMÁHA?

Pády na dno mnohokrát naštartuje strata vzťahov. Pozývame Vás začítať sa do 7 príbehov ľudí, ktorým z tmy na svetlo pomohla pomocná ruka v štýle charitnej lásky.