Na život nezatrpkla2018-11-13T18:15:14+00:00

Project Description

Na život nezatrpkla

Pokojné a bezstarostné detstvo sa Anne v desiatich rokoch zmenilo kvôli zlému spolunažívaniu rodičov na boľavý život. V osemnástich rokoch odišla z rodičovského bytu s psychickými poruchami. Depresie liečila alkoholom, pracovala a žila po rôznych ubytovniach. Z brutálneho fyzického týrania exmanželom ju paradoxne vyslobodilo väzenie. „Mojím vykúpením bolo odsúdenie na dva roky za neúmyselný trestný čin s nariadenou protialkoholickou liečbou,“ spomína pani Anna.

Po výkone trestu našla Anna pomoc v žilinskej Charite. Chodievala sa tam najprv najesť, okúpať či prezliecť. Neskôr začala s predajom pouličného časopisu. Niečo si vedela odložiť a začala sa obzerať aj po podnájme. „Charita mi veľmi pomohla, keď som si našla podnájom. Cez Úrad práce mi ponúkli aktivačnú prácu ako upratovačke. Bolo to niečo fantastické! Po toľkých rokoch utrpenia som mala strechu nad hlavou a prácu, ktorá ma bavila.“

DAROVAŤ TERAZ