Nevzdať sa2018-11-13T18:12:51+00:00

Project Description

Nevzdať sa

Má pohnúť nohou. Snaží sa počúvnuť milú fyzioterapeutku, ale nejde to. Je to nad jej sily. Čerstvá päťdesiatnička leží v Hospici Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi. Takto si to nepredstavovala, ale inú možnosť nemá. Odkedy pred pár mesiacmi spadla doma v obývačke, nevie hýbať nohami. Nevládze fyzicky ani psychicky. Daruje svoj majetok a do hospicu prichádza dožiť, hádam sa aj pripraviť na večnosť. „Pohnite prosím prstami na nohe,“ vytrhne Silviu z myšlienok skúsená ošetrovateľka. Prekvapivo prstami naozaj jemne pohne. „Milá pani Silvia, hlavu hore, ja vás postavím na nohy,“ povzbudzuje ju odborníčka.

Po polročnej systematickej rehabilitácii sa vie Silvia pomocou chodítok sama premiestniť, kde len chce. Jej duša pookriala. Keďže sa však začala rýchlo zotavovať, v hospici už nemohla ostať. Kam ale mala s celým domovom v jednom kufri odísť? Útočište a domov našla opäť v Charite. Tentoraz v Zariadení sociálnych služieb v Lipanoch, kde prežila ešte skoro ďalších desať rokov života.

DAROVAŤ TERAZ