Znovuobjavená náruč2018-11-13T18:13:54+00:00

Project Description

Pani Mária odišla od manžela kvôli veľkým nezhodám. Jej starší syn sa už osamostatnil, a tak iba s mladším sa rozhodla bývať u svojej mame. Ale ani u nej nenašla oporu a trpelo aj jej dieťa. Nezhody, napätie a krik boli na dennom poriadku. Ak by pani Máriu neprichýlil útulok, Dom sv. Lazára v Košiciach, skončila by na ulici v zlom fyzickom aj psychickom stave.

Mária si už zvykla na všetko zlé zabúdať alkoholom. Na bolesť, samotu, zmätok aj na strach. A synovu výchovu veľmi neriešila. Často sa s ním hádala a kričala na neho. V Dome sv. Lazára sa však učí, že k problémom sa musí postaviť zodpovedne. Mama pochopila, že má pre koho kvalitne žiť a už dnes je vidno ovocie jej premeny. Mária pracuje a bývanie v zariadení považuje za veľkú pomoc v materiálnej, sociálnej aj duchovnej oblasti. „Sama by som to nezvládla,“ hovorí. Dobro chce aj ona šíriť ďalej. Do náhradnej opatrovateľskej starostlivosti si plánuje vziať svoju 16-ročnú neter, ktorú opustili rodičia.

DAROVAŤ TERAZ