Čo je domov?

Čo je DOMOV? je celoeurópska kampaň o význame domova, dôvodoch migrácie a dôležitosti trvalo udržateľného rozvoja.

ZDIEĽAJTE sa s nami, čo znamená domov pre vás, pridajte #cojedomov #whatishome

• Ing. Erich Hulman
    generálny sekretár SKCH
    generálny sekretár SKCH/
  • MSc. Lucia Rozkopálová
    riaditeľka SAMRS (zatiaľ nepotvrdené)
    Maria Navratilova

Vivamus congue diam vitae tortor imperdiet congue. Nullam sagittis, tristique diam, ut ullamcorper tellus.

• Igor Haraj
    TA3 (zatiaľ nepotvrdené)

Projekt MIND

Migration (Migrácia). INterconnectedness (Prepojenie). Development (Rozvoj)

Migrácia. Prepojenie. Rozvoj

MIND je trojročný projekt, financovaný Európskou komisiou, zameraný na zvyšovanie informovanosti širokej verejnosti o otázkach rozvoja a podpore rozvojového vzdelávania v Európskej únii.

Dvanásť organizácií, jedna spoločná vízia

Caritas Austria; Caritas Bayern (Nemecko); Caritas international Belgium; Caritas Bulgaria; Caritas Czech Republic; Caritas Europa; Caritas Italy; Caritas Portugal; Caritas Sweden; Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita; Caritas Slovenia; Cordaid (Holandsko).

Hlavným cieľom projektu je zvyšovanie povedomia o danej problematike medzi širokou verejnosťou. Vytvorenie priestoru pre stretávanie ľudí s cieľom lepšie pochopiť komplexné prepojenie medzi migráciou, trvalo udržateľným rozvojom a spätnou reakciou verejnosti na ľudskosť, dôstojnosť a rešpekt. Projekt prebieha do septembra 2020.

„Migranti a utečenci nie sú pešiakmi na šachovnici ľudstva. Sú to deti, ženy a muži, ktorí odchádzajú alebo sú nútení opustiť svoje domovy z rôznych dôvodov, a ktorí majú spoločnú túžbu poznať a mať, ale predovšetkým, byť niečím viac.“

Posolstvo pápeža Františka ku svetovému dňu migrantov a utečencov.

Adresa

Slovenská katolícka charita, Kapitulská 18, 814 15 Bratislava