Čo ak stratím domov?

Zaujíma ťa téma migrácie? Poď spoznať príbehy ľudí, ktorých sa týka!

Zapoj sa do súťaže a ešte tento rok vyhraj cestu do Ugandy!

Napíš esej alebo natoč krátke video s názvom „Čo by som robil, keby som stratil svoj domov?“

Ponúkame možnosť zapojiť sa do súťaže, prostredníctvom ktorej budete môcť spoznať život ľudí v utečeneckých táboroch v Ugande, Iraku či Taliansku.

Na Slovensku sme prežili veľkú časť nášho života, máme tu rodinu, priateľov a miesto, ktoré môžeme nazývať domov a cítiť sa tam bezpečne. Dokážeme si predstaviť, že by to tak nebolo? Predstavme si, že by v našej krajine vypukol ozbrojený konflikt, zasiahla by ho prírodná katastrofa, žili by sme v extrémnej chudobe alebo by sme sa denne museli báť o svoj život kvôli prenasledovaniu.

Predstavte si, že nastane situácia, keď na Slovensku nemôžete zostať, ste nútení utiecť a neviete, či sa niekedy budete môcť vrátiť. Pozrite sa na svet očami človeka, ktorého okolnosti prinútili opustiť svoj domov.

Vyhlasovateľ a organizátor súťaže: Slovenská katolícka charita

Priebeh súťaže
Uzávierka zaslania súťažných prác je do 31.10.2018.
Súťaž je dvojkolová. Finálne vyhlásenie víťazov sa uskutoční 18.12.2018.
Výhry
Hlavná výhra pre rok 2018 je komplet hradená cesta do Ugandy, ktorej súčasťou bude aj návšteva utečeneckých táborov v dištrikte Adjumani. Viac o súťaži a výhrach čítajte v časti Súťaž 2018.
Podmienky súťaže
Súťaž je otvorená pre každého neprofesionálneho autora vo veku od 18 do 26 rokov v kategóriách Literárna (esej) a Audiovizuálna (video).
Hodnotenie súťaže
Súťažné práce posúdi odborná trojčlenná porota:
Ing. Erich Hulman (generálny sekretár SKCH), MSc. Lucia Rozkopálová (riaditeľka SAMRS) a PhDr. Igor Haraj, PhD. (novinár a moderátor TA3).

Chcem sa zapojiť do súťaže!

V roku 2018 sa do súťaže môžete zapojiť do 31. októbra.

Čo je domov?

Čo je DOMOV? je celoeurópska kampaň o význame domova, dôvodoch migrácie a dôležitosti trvalo udržateľného rozvoja.

ZDIEĽAJTE sa s nami, čo znamená domov pre vás, pridajte #cojedomov #whatishome

• Ing. Erich Hulman
    generálny sekretár SKCH
    generálny sekretár SKCH/
  • MSc. Lucia Rozkopálová
    riaditeľka SAMRS (zatiaľ nepotvrdené)
    Maria Navratilova

Vivamus congue diam vitae tortor imperdiet congue. Nullam sagittis, tristique diam, ut ullamcorper tellus.

• Igor Haraj
    TA3 (zatiaľ nepotvrdené)

Projekt MIND

Migration (Migrácia). INterconnectedness (Prepojenie). Development (Rozvoj)

Migrácia. Prepojenie. Rozvoj

„Migranti a utečenci nie sú pešiakmi na šachovnici ľudstva. Sú to deti, ženy a muži, ktorí odchádzajú alebo sú nútení opustiť svoje domovy z rôznych dôvodov, a ktorí majú spoločnú túžbu poznať a mať, ale predovšetkým, byť niečím viac.“

Posolstvo Pápeža Františka ku svetovému dňu migrantov a utečencov (5. august 2013)

Dvanásť organizácii, jedna spoločná vízia

Na projekte spolupracuje dvanásť charitatívnych organizácii z jedenástich krajín Európy:

Caritas Austria; Caritas Bayern (Nemecko); Caritas international Belgium; Caritas Bulgaria; Caritas Czech Republic; Caritas Europa; Caritas Italy; Caritas Portugal; Caritas Sweden; Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita; Caritas Slovenia; Cordaid (Holandsko)

MIND je trojročný projekt, financovaný Európskou komisiou, zameraný na zvyšovanie informovanosti širokej verejnosti, o otázkach rozvoja a o podpore rozvojového vzdelávania v Európskej únii.

Adresa

Slovenská katolícka charita, Kapitulská 18, 814 15 Bratislava

cojedomov@charita.sk

Telefónne číslo

ZAPOJ SA DO SÚŤAŽE A VYHRAJ CESTU DO UGANDY!