Napísali o nás

• VÍTANÁ SPOLUPRÁCA SLOVENSKÝCH MIMOVLÁDOK V OBLASTI MIGRÁCIE A INTEGRÁCIE (8.5.2020)
    V uplynulých dvoch mesiacoch sa na podnet Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita uskutočnilo niekoľko koordinačných mítingov zástupcov a zástupkýň organizácií, pracujúcich v SR v oblasti migrácie aj integrácie. Cieľom je vzájomné informovanie o aktivitách a najmä o tematických eventoch, ktoré majú iný priebeh počas korona-krízy. Predstavili sme si napredovanie projektov MIND (z dielne SKCH), KapaCity (ako spoluprácu organizácií: Liga za ľudské práva, Nadácia M. Šimečku, CVEK, OZ Marginal atď.) aj ‚Globálne ciele a migrácia‘ (z dielne našej Ambrely). Najbližšie stretnutie sa uskutoční v online podobe 28. mája. Ešte predtým nás čaká 12. mája výborné ‘Fórum o integrácii’ z dielne Liga za ľudské práva / Human Rights League – v online verzii. Takéto spolupráce majú význam!  https://www.facebook.com/Ambrela.org/photos/pcb.4436222956388163/4436208126389646/?type=3&theater

• SÚ ĽUDIA Z UKRAJINY PRE NÁS „MY“ ALEBO „ONI“? Diskusia s ukrajinskou diaspórou – 29. apríla 2020 o 17:00 https://allevents.in/bratislava/diskusia-s-ukrajinskou-diasp%C3%B3rou-29-apr%C3%ADla-2020-o-17-00/200019555452713
  • február 2020 Postoj Slovenskej katolíckej charity k zneužívaniu fenoménu migrácie na vyvolávanie strachu:
  • 25.2.20202 Lumen – Postoj Slovenskej katolíckej charity k zneužívaniu fenoménu migrácie na vyvolávanie strachu. Popoludňajšie vysielaní Lumenfórum o cca 13.30
  • 25.2.2020 12 ľudskoprávnych organizácií píše politikom: Nešírte strach z migrácie, hovorte fakty

Výzva pre politikov a političky ku komunikácii témy migrácia nielen v kampani
  • Radio LUMEN, 14 januar 2020. News about Concord Aidwatch report. Slovakia is still not very active in development aid and is hypocrite about root causes of migration
  • Aron Mitu, a professional Ethiopian-Slovak dancer, posting about MIND, 2019
  • Regina radio, reportage about Living book event, December 2019
  • News.sk online magazine: Slovakia is still not active in development aid and is not honest about real reasons of migration, CONDCORD Aidwatch report 2019
  • Foto contest: „What are mingrants doing in Slovakia? Where do they work?“, 2020

MIND at Christmas market, 2019

Radio Regina Zapad about Living books, december 2019

• Journal SME, most read in Slovakia, writing about Caritas Slovakia appeal to lead reasonable discussion about Global Compact for Migration, 2019
  • Radio Lumen, Global Compact for Migration, 2019
  • Reportage from press trip to Uganda, 2019
  • Reportage from press trip to Uganda, 2019
  • Development cooperation and humanitarian aid in Iraq, main news, 2019
  • Reportage from our living library in Slovak Radio, Slovakia, 2019
  • Presentation of Common Home publication in radio Lumen, 2019
  • Desperate situation in Mediterranean
  • Contest for youth promotion
  • Press releases:

Appeal to take responsibility for migrants living in Slovakia + GC for Migration

International Migrants‘ day 2019