Čo máme nové?

SÚ ĽUDIA Z UKRAJINY PRE NÁS „MY“ ALEBO „ONI“?

pridal: charita | dátum: 30. apríla 2020 | kategória: Aktuality

30. apríla 2020 Prinášame vám záznam diskusie s inšpiratívnymi ženami, ktoré aktívne prispievajú k tomu, aby sa aj ich krajania na Slovensku cítili doma.

Ukrajinci a Ukrajinky sú najpočetnejšou cudzineckou diaspórou na Slovensku. Podľa posledných štatistík u nás žije a pracuje 38 307 ľudí ukrajinskej národnosti. Založili aj vlastné občianske združenie Sme spolu, o.z./ Ukraine – Slovakia SOS, cez ktoré napomáhajú spolupráci medzi týmito dvoma krajinami. Čomu sa presne venujú a kde všade sa im už podarilo pomôcť? Odpoveď na tieto a mnohé ďalšie otázky sa môžete dozvedieť priamo od zakladateľky a riaditeľky tohto združenia pani Anny Shvachky. Taktiež sa do tejto zaujímavej diskusie zapojí aj pani Mária Rybáková, riaditeľka školy pre ukrajinské deti v Bratislave. Naším tretím hosťom bude pani Ljubov Daubnerová, konateľka firmy LDK Jada s.r.o, ktorá pomáha počas pandémie aj šitím rúšok pre núdznych.

Hostia:
Anna Shvachka, PhD – Riaditeľka o.z. Sme Spolu