Charitná kuchyňa

Popis projektu:

Cieľom projektu bolo poskytovať komplexné teplé obedy (skladali sa z troch jedál) najzraniteľnejším ľuďom medzi vnútorne presídlenými osobami a miestnym obyvateľstvom, ktoré si nedokázalo zabezpečiť základné výživové potreby. Príjemcami boli starší ľudia, osoby so zdravotným postihnutím, osoby s vážnymi ochoreniami alebo tí, ktorí sa starajú o vážne chorých členov rodiny, a ľudia s fyzickými alebo mentálnymi obmedzeniami. Projekt reagoval na ukončenie financovania podobných aktivít v marci 2023, pričom počet ľudí v núdzi sa zvyšoval. Vďaka finančnej podpore SKCH sa podarilo obnoviť činnosť Charitnej kuchyne. Počas trvania projektu sa pripravilo a podalo 12,580 teplých jedál, pričom sa dosiahlo približne 500 unikátnych príjemcov. Projekt umožnil poskytnúť kvalitné jedlo pre núdznych ľudí na minimálne 1 mesiac, čím sa výrazne zlepšila kvalita ich života a mohli svoje finančné zdroje použiť na riešenie ďalších naliehavých potrieb.